Na co je dobrý kolagen a proč se zaměřit na jeho nativní formu?

Nejen klouby a pokožka potřebují s přibývajícím věkem kolagen, aby zůstaly ve formě. Přečtěte si, na co je dobrý kolagen a který si vybrat.

Na co je dobrý kolagen a proč se zaměřit na jeho nativní formu?

Kolagen zajišťuje pružnost a odolnost

Je to látka, kterou si tělo vyrábí samo. Najdeme ho v mnoha tkáních - od kostí přes svaly a kůži až po vlasy. Kolagen je do slova všude, protože díky němu je daná tkáň flexibilní, kvalitní a především funkční. Kdy užívat kolagen? S věkem produkce kolagenu v těle klesá, zatímco jeho potřeba stoupá. Již kolem třicítky to na sobě můžete pozorovat sami: pokožka má první vrásky a není tak vypnutá, pohybový aparát už je za vrcholem svého nejlepšího období. Je stále náročnější udržet ho v kondici. V té době obvykle poprvé přichází myšlenka, že by bylo dobré kolagen začít doplňovat. Víte jak?

Univerzální druh kolagenu neexistuje

Nevíte, jaký kolagen? Různé tkáně v těle totiž obsahují odlišné typy kolagenu a proto se nedá říct, že by jeden kolagen dovedl podpořit klouby a zároveň zkrášlit vlasy a pleť. My se zde zaměříme na kolagen na pohybový aparát. Pro svaly, kosti a chrupavky je to zásadní stavební hmota. 

Efektivnější je proto tzv. nativní kolagen. Suplementace nativním kolagenem je tou správnou cestou, jak reagovat na přirozený proces slábnutí chrupavky. Právě chrupavka bývá většinou tím místem, které zapříčiňuje problémy s pohybem. Vlivem věku má tendenci se opotřebit, a tak ztrácí funkci nárazníku mezi kloubními hlavicemi. 

Proč právě nativní kolagen? Oproti hydrolyzovanému kolagenu se jedná o bílkovinu, která má pro chrupavky větší smysl. Kromě toho ho stačí mnohem menší dávka - je totiž efektivnější.

Tajný trik pro podporu tvorby kolagenu

Doplňovat kolagen je jedna věc. Vedle toho ale můžete vytáhnout z rukávu eso v podobě vitamínu C. Je totiž důležité nadále podporovat i tvorbu vlastního kolagenu v našem těle. A k tomu nám slouží vitamín C. Kromě toho, že ho lze užívat vnitřně, existuje i kosmetický vitamín C. Ten se nanáší na obličej a s vráskami bojuje i tímto způsobem. To, že vitamín C je vynikající i na imunitu nebo kvůli správnému vstřebávání železa, je třešničkou na dortu.


Movisan Kolagen II balení

Movisan Kolagen II

Moderní doplněk stravy vyrobený dle norské receptury.
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...